Uncategorized

Hogyan vigyázzon a szívére a menopauza után

4

Ezt a cikket archiválták. Nem fogjuk tovább frissíteni. A legfrissebb információinkért, kérjük, látogasson el a menopauza központba itt. Február Az Amerikai Szív hónap, ezért gondoltam, emlékeztetlek, hogy vigyázz a szívedre. Ez különösen fontos a korunkban lévő nők számára. Az American Heart Association  szerint a szívbetegség és a stroke 3 nőből 1 et ölnek meg-többet, mint az összes rák együttvéve. A jó hír az, hogy a szívbetegségek 80 százaléka megelőzhető az oktatással és az életmódváltással.

Piros a nők számára. Több mint egy évtizede vörösödik a nők számára, az AHA nemzeti mozgalom a szívbetegségek és a stroke megszüntetésére a nők körében, harcolt az egyenlő egészségügyi lehetőségért a nők számára. A kampány arra ösztönzi a nőket, hogy a vörös február folyamán, ossza meg történeteit, a túlélés, a szószólója több kutatás gyorsabb akció női szív, agy egészségére.

A menopauza sok mindent megváltoztat a nő fiziológiájában

1Arra összpontosít, hogy megváltoztassa a kultúrát, hogy megkönnyítse a nők és családjaik számára az egészségesebb életet. Az Einstein Health Network MD megosztja az egészséges szívre vonatkozó tippeket. Idén, hogy többet tudjak meg a nőkről és a szívbetegségekről, megkerestem a Penn Medicine Heart & Vascular Center szakértőit. Nazanin Moghbeli, MD, MPH, kardiológus Einstein Health Network Philadelphia, nyújtott kiváló áttekintést utáni 50 nők, és örülök, hogy adja át. Nem titok, hogy a szívbetegség kockázati tényezői az életkor előrehaladtával növekednek. Amikor egy nő eléri a menopauza, a teste megy keresztül számos változás, és a kutatások azt mutatják, hogy a szívroham és a szívbetegség kockázata tüske alatt és után ez idő alatt.

Úgy gondolják, hogy az ösztrogén csökkenése jelentős tényező annak szempontjából, hogy a nők miért nagyobb kockázatot jelentenek a szívbetegség kialakulására, miután posztmenopauzában vannak. Nem az, hogy a menopauza közvetlenül okoz szívbetegséget, mondja Dr. Moghbeli. A menopauza számos dolgot megváltoztat egy nő fiziológiájában, és néhány ilyen változás szívbetegséghez vezethet magyarázza. A nők lipidprofilja valóban megváltozik, így a koleszterin elkezd emelkedni.

A magasabb koleszterinszint pedig nagyobb kockázatot jelenthet a szívbetegség szempontjából  mondja. Ez közvetlenül a menopauza után történik. Ugyanakkor a vérnyomás is emelkedni kezd. “A vérnyomás nem közvetlenül kapcsolódik a menopauza. Ez egyfajta kapcsolódik az öregedési folyamathoz  mondja Dr. Moghbeli. De ez a két tényezőa vérnyomás és a koleszterinszint emelkedése-növelheti a szívbetegség kockázatát.

Az aerob edzés csökkentheti a koleszterinszintet és a vérnyomást

2A menopauza, illetve a menopauza utáni, vannak lépések, amit tehetünk, hogy csökkenti a kialakulásának kockázatát a szívbetegségek, beleértve. Szív-egészséges táplálkozás: ez különösen igaz a menopauza alatt álló nőkre, mert nagyobb a szívbetegség kialakulásának kockázata. Ragaszkodjon a diéta, amely gazdag gyümölcsök és zöldségek, alacsony cukor és nátrium. (Minden nap megeszem az áfonyámat, és megpróbálok naponta öt adag zöldséget is kapni. Hogy van. Aktív marad: az aerob testmozgás a szív egészségének kulcsfontosságú része. Dr. Moghbeli azt javasolja, hogy a nők a hét legtöbb napján 45-50 perces aerob testmozgást kapjanak.

Ez lehet gyors séta. Ez lehet kerékpározás mondja Dr. Moghbeli. Bármi lehet, ami valóban növeli a pulzusszámot. Az aerob testmozgás csökkentheti a koleszterinszintet és a vérnyomást. Ooh, ooh, ooh, ez kihívást jelenthet. Az orvosom azt mondta, hogy több kardio edzést kell végeznem. Megyek én fekvő kerékpár 30 percig minden reggel, de kell, hogy újra az elliptikus az edzőteremben. Meg kell pumpálnom a pulzusomat .  A számok ismerete: a vérnyomás és a koleszterin olyan számok, amelyeket fontos tudni. A nőknek 20 éves korukban el kell kezdeniük a szív szűrését, hogy kidolgozzanak egy alapvonalat ezekre a számokra. Fontos, hogy rendszeresen átvizsgáljuk, és soha nem késő elkezdeni.

Vérnyomás ellenőrzés alatt.  Sajnos magas a koleszterinszintem és allergiás vagyok a sztatinokra. Az orvosom azt mondta, hogy az én HDL, vagy boldog koleszterin, trigliceridek jó, így kiegyensúlyozza a magas LDL. Gyakorolok, figyelek arra, hogy mit eszek, és évente legalább egyszer kapom meg a véremet. És mi van önökkel.
A stressz csökkentése: “a stressz valóban befolyásolhatja kardiovaszkuláris jólétét jegyzi meg Dr. Moghbeli.

A jóga gyakorlása mindenképpen segített a stressz enyhítésében

3Néha a nők vezetik a háztartásaikat, gondoskodnak a szüleikről, dolgoznak, gondoskodnak a gyerekekről—és a stressz szintje valóban elég magas lehet” – magyarázza. Ez ronthatja a dolgokat, mint a magas vérnyomás, valamint az Általános kardiovaszkuláris stressz. A stressz enyhítésének módjainak megtalálása-akár jóga, akár olvasás, akár bármi ellazítja Önt-javíthatja általános kardiovaszkuláris egészségét, mondja Dr. Moghbeli. (Jógaoktatóként nagy támogatója vagyok a jógának és a meditációnak.

A jóga gyakorlatom határozottan segített  stressz megszüntetésében, mióta visszavonultam a teljes munkaidős vállalati karrieremből. És mi van önökkel? Mit csinálsz, hogy csökkentse a stressz szintjét.
A hormonpótló terápia korlátozása: a hormonpótló terápia enyhíthet néhány, a menopauza során fellépő tünetet, például hőhullámokat és hüvelyszárazságot. A gyógyszerek megfelelő mennyiségű ösztrogént és egyéb hormonokat adnak a nőknek. De a hormonpótló terápiával kapcsolatos tanulmányok azt találták, hogy ez is növelheti a nők esélyét a stroke vagy a szívroham kialakulására. Nem javasoljuk, hogy a nők szívbetegségek megelőzésére vegyék be magyarázza Dr. Moghbeli.

Lehet, azonban, még mindig ésszerű használni, mint egy rövid távú módszer a menopauza tüneteinek kezelésére. Ellenálltam bármilyen hormonpótló terápiának. És mi van önökkel. A dohányzási szokás rugdosása: a dohányzás növeli a szívbetegség kockázatát, függetlenül attól, hogy menopauzás vagy sem, de a tét általában sokkal magasabb a nők számára. Soha nem dohányzott, és soha nem is fog. És mi van önökkel. Ne feledje, hogy a szívbetegség nagymértékben megelőzhető életmód-módosításokkal. Tegyen meg mindent, hogy törődjön a szívével. És legyen felhatalmazva, hogy átvegye az irányítást, ha valami nem stimmel.