Uncategorized

Megszabadulni a papillómáktól

A papillómák nem rákkeltő, kifelé növekvő csomók, amelyek bizonyos helyeken problémákat okozhatnak. Nem terjednek és nem agresszívek. Mindazonáltal győződjön meg róla, hogy klinikai véleményt kap minden csomó vagy bőrelváltozásról. Ha egy csomó súlyosabb típusú csomónak bizonyul, fontos, hogy korán beavatkozzon.

Az orvosi ellátás másik oka az, hogy a papillómák szövődményeket vagy kényelmetlenséget okozhatnak, és néha további kezelést igényelnek, annak ellenére, hogy ezek a problémák valószínűleg nem rákosak vagy életveszélyesek.

A papillómák jóindulatú növekedések

1Míg a papillómák önmagukban nem rákosak, nagyobb a rák kockázata. Azok a nők, akik több emlő papillómát kezeltek, például, csak abban az esetben ellenőrizhetők, ha rák is előfordul. A papillómák jóindulatú növekedések. Ez azt jelenti, hogy nem agresszíven nőnek, nem terjednek a test körül. A növekedés csak bizonyos típusú szövetekben alakul ki, bár ezek a szövetek az egész testben előfordulnak. Papilloma gyakran nevezik szemölcsök, verrucae, amikor elérik a bőrt.

A mell egyetlen szivárgó papilloma valószínűleg nem közelebb áll a rákosodáshoz, a kezelés pedig eltávolíthatja ezeket a papillómákat. Az orrban vagy a szinuszokban kialakuló papilloma több problémát okozhatmegbízott forrás a helyének köszönhetően. A csomó nem rosszindulatú, de a közeli struktúrák, köztük a szem ellen is támadhat. Ismét lehetséges a csomó eltávolítása, ami segíthet a tünetek enyhítésében. Amikor papilloma vagy papillómák csoportja nő a gégen, akadályozhatja a légzés folyamatát. Ez ritka állapotot okoz, amelyet visszatérő légúti papillomatosisnak neveznek, amely többnyire gyermekeknél fordul elő.

A test belsejét bélelő nedves szövetek felületén is kialakulhatnak, például a bélben vagy a légutakban. Azok a felületek, amelyekben papillómák fordulnak elő, epithelianak nevezik. A bőr epitéliuma például a lapos sejtek felső rétege. A papilloma mellbimbó alakú kinövést képez. Szemölcsök és verrucae a bőr egy ismerős megjelenés, bár előfordulnak a különböző formák és méretek.

A jóindulatú papilloma diagnózisa

2Aggódnom kell egy papillóma miatt? A csomók és elváltozások természetesen aggodalomra adnak okot. Ha igen, az orvos ezt jóindulatú növekedésként megerősítheti. A jóindulatú papilloma diagnózisa azt jelenti, hogy a csomó nem okoz aggodalomra okot. Azonban egy személy még mindig szeretné kezelni vagy kezelni a papilloma, mert fájdalmat okozhat, irritáció, aggodalmak megjelenése. A humán papillomavírus (HPV) okozza a legtöbb papillómát.

Néhány papillóma esetében azonban a HPV nem a fő ok. Ennek egyik példája a húgyutak fordított papillómája, amely a kutatás összefüggésbe hozható a füstölő forrással és más lehetséges okokkal. A bőr papillómái esetében, ahol a HPV ismert. Hogy az oka, a bőrkárosodás elősegítheti a papilloma kialakulását. A szemölcs karcolása vagy felvétele további fertőzéshez is vezethet. Maga a növekedés azonban nem terjedhet át egy másik helyre.

Bár vannak összefüggések a HPV és a rák, különösen a méhnyakrák között, a kutatók úgy vélik, hogy 10-30 évig tart, amíg a HPV rosszindulatú állapotba kerül. A HPV-ből származó prekancerózus méhnyakelváltozások kevesebb mint 50% – a teszi át az átmenetet. Sok papilloma nem okoz semmilyen tünetet az irritáción túl. Ezek okozhat aggodalom, hatással önbecsülés néhány ember, miatt a megjelenés. Csak néhány papilloma okoz orvosi tüneteket. A női mellcsatorna papillómái vizes vagy véres kisülést okozhatnak a mellbimbó elhagyásához.

Hagyja abba a papillómát

3A tünetek közé tartozik a rekedtség, a csendes vagy gyenge sírás, valamint a légúti elzáródás, súlyos esetekben. Függetlenül attól, hogy a papilloma csomó vagy elváltozás kezelésre szorul-e, attól függ, hogy hol van-e probléma. A papilloma gyakran ártalmatlan, nem igényel kezelést. Az orvos valószínűleg nem fogja felfedezni a belső papillómákat, hacsak nem találkoznak a szemölcsrel, miközben egy másik kérdést vizsgálnak. Amikor a papillómának kezelésre van szüksége, megsemmisítéssel vagy eltávolítással történik.

Nehéz megállítani a papillóma rákká válását, mivel a HPV-ráknak általában nincs tünete, amíg előrehaladott állapotban van. A legtöbb HPV-ráknak nincs módja a szűrésre, de van HPV-oltás a fertőzés megelőzésére. A nők számára fontos a méhnyakrák rendszeres szűrése, hogy a korai kezelés előfordulhat, mielőtt a HPV rákká alakul. Nem lehet tudni, hogy mely HPV-vel rendelkező emberek alakulnak ki rák vagy más egészségügyi problémák. A gyenge immunrendszerrel rendelkező emberek, beleértve.

HIVfertőzötteket is, kevésbé képesek leküzdeni a HPV-t, és nagyobb valószínűséggel alakulnak ki belőle egészségügyi problémák. Az egészséges életmód gyakorlása a legjobb módja bármilyen fertőzés elleni küzdelemnek. A HPV rákok közé tartozik a méhnyak, a vulva, a hüvely, a pénisz vagy az anus rákja. A HPV-fertőzés rákot is okozhat a torok hátsó részén, beleértve a nyelv és a mandulák alapját is